Boqvist Anders


f.  1/4  1778 i Gryt socken, Östergötlands län
 
Kommer 1814 från V Vingåker socken, Södermanlands län, till Varberga Ryttmästarboställe i Längbro socken, Örebro län. Här skrivs han som Arrendator .
Familjen flyttar i nov 1817 till St Mellösa socken, också det i Örebro län.
Flyttar sedan 1819 , med hustru och barn, från St Mellösa till Ormesta i Almby socken, Örebro län. Där står han som Inspektor.
Hösten 1821 flyttar de från Ormesta till Stockholm, står det i utflyttn.längden från Almby socken.
Men i Västra Ed , Kalmar län, står att han kommer från Almby socken i augusti 1822 , och att hustrun kommer dit samma år, men från Stockholm. De flyttar då till Eds Bruk. Skrivs i inflyttn. längden som Bruksinspektor.
Finns i husf. längden 1822-28 under Eds Bruk i Kalmar län. Detta ägs av Lagman Christian Risellschöld på Bleckhem. Här skrivs Anders som Bruksinspektoren.
Flyttar sedan 1825, med hustru och barn, från Eds Bruk i Ed socken till Värdshuset under Åtvidabergs Kopparverk i Åtvids socken, Östergötlands län.
I utflyttningslängden från V Ed i Kalmar län står han som Bruksinspektor, men i inflyttn. längden skrivs han som ” Tracteuren”.
Traktör är en person som driver en restaurang eller krog. Så han driver värdshuset under Kopparverket till 1827, då familjen flyttar till Mormorsgruvan i samma socken.
Han skrivs där som Inspektor.
Familjen flyttar i nov 1831 till Viken på Fifalla ägor i Ringarums socken, samma län. Han skrivs där som f.d. Inspektor. Med sig när de flyttade hade de en fosterdotter Mathilda Holmgren, f. 1823 i Åtvids socken.
De flyttar sedan 1834 till Fellingsbro i Nerike. Han skrivs åter som Bruksinspektor, i utfl. längden.
Det finns tyvärr inga flyttlängder där vid denna tid.

 
Hustru : Brita Elisabeth Lilja        f. 2/11  1783 i Hällestad socken. (E)
Barn: Thilda Carolina Augusta     f. 18/2 1814 i Längbro socken, Örebro län